WebFairyNetwork

BULGARIA IMPORTS TENS OF THOUSANDS OF USED DIESEL VEHICLES CONTAMINATED WITH THE ENVIRONMENT

  • 0
Българското правителство е издало нов закон на всички собственици на автомобили в България, където

В доклад на Европейската асоциация за транспорта и околната среда (ЕТА) се казва, че десетки хиляди дизелови автомобили, изоставени от западноевропейците, за да навредят на околната среда, са достигнали до Югоизточна Европа.

Само България е внесла повече от 100 000 употребявани автомобила само през 2017 г., включително 35 000 дизелови, според доклада.

Докладът потвърди, че възрастта на половината от тези автомобили повече от десет години.

Авторите на доклада отбелязват, че емисиите на употребявани дизелови автомобили от азотни газове представляват опасност за здравето, средно 12 пъти повече от максимално допустимите за нови автомобили в Европа.

Също така, тези употребявани автомобили не са оборудвани с прахов филтър, оборудван с нови автомобили.

Търсенето в Германия и други държави за дизелови автомобили е паднало в резултат на скандала за фиксиране на автомобили и страх от забрана на дизеловите автомобили в някои градове с относително висока гъстота на населението.

Европейската асоциация по транспорта и околната среда (ЕТА) се фокусира върху износа на автомобили за България, защото в момента тя е ротационното председателство на Европейския съюз и в неделя се провежда неофициална среща на министрите на околната среда на Европейския съюз.

 

Related posts